Ekspresy "bean to cup"

 
 

Technologia XXI wieku

Zwycięzca prestiżowej nagrody the Caterer and Hotelkeeper Equipment & Supplies Excellence Award w dziedzinie innowacji techniologicznej i wiedzy fachowej na rok 2009.

 Zwycięzca prestiżowej nagrody the Caterer and Hotelkeeper Equipment & Supplies Excellence Award w dziedzinie innowacji techniologicznej i wiedzy fachowej na rok 2009.

  

Cybercino to rewolucyjny w pełni automatyczny ekspres ciśnieniowy typu „bean to cup”, który zdobył prestiżową nagrodę główną the Caterer and Hotelkeeper Equipment & Supplies Excellence Award dla innowacji technicznych i wiedzy na rok 2009. Może parzyć 200 filiżanek espresso lub 120 filiżanek cappuccino na godzinę, po naciśnięciu jednego przycisku.

W połączeniu tradycyjnej stylizacji i technologii 21 wieku Cybercino rozpocznie nową erę dla twojej restauracji czy kawiarnii.

Mosiężny system podgrzewania z termo obiegiem zapewnia stałą temperaturę, która nie jest zależna od termostatów lub problematycznych podgrzewaczy cartrige’owych. Cybercion posiada również system pre-infuzji (zaparzanie wstępne) i dokonuje ekstrakcji kawy w ten sam sposób jak tradycyjne ekspresy Fracino. Automat do spieniania mleka podaje gorące lub spienione mleko wedle życzenia, a zawór zaciskowy zapewnia otrzymanie odpowiedniej ilości za każdym razem.

Cybercino łączy w sobie prostotę użytkowania z powtarzalną jakością i łatwością czyszczenia, aby być o krok przed innymi ekspresami typu „bean to cup”.

 

Najważniejsze funkcje:

Jedna grupa parzenia pozwalająca na przygotowanie 2 kwa jednocześnie.

Przycisk wyboru umożliwia wybranie dwóch rozmiarów naczynia.

Przygotowuje ok. 200 filiżanek espresso i 120 filiżanek cappuccino w ciągu jednej godziny.

7 litrowy bojler zasilany elementem grzewczym o mocy 2,7 kW i zasilaniu 13 A ( na życzenie może być zastosowana element o mocy 4 kW i zasilaniu 20 A).

40 litrów gorącej wody na godzinę.

Dysza gorącej wody do herbaty lub gorącej czekolady.

Automatyczne spienianie/podgrzewanie mleka lub może być wykonywane ręcznie.

Zawór powietrza przy pieniaczu jest regulowany, ale odseparowany od ubijacza, aby zapobiec zatkaniu przewodów przez mleko.

Zawór zaciskowy spieniacza zapewnia odpowiednią ilość przy każdym napoju.

Wybór napojów: espresso, american caffé latte, cappuccino.

Wszystkie napoje dostępne w wersji bezkofeinowej.

Wyświetlacz LCD pokazuje informacje związane z zarządzaniem pracą ekspresu

Osobna dysza do tradycyjnego spieniania mleka.

Termo cyrkulacja zapewnia, że grupa jest stale gorąca i ma odpowiednią temperaturą do przygotowywania idealnego espresso.

Tłok ubija kawę dla zapewnienia odpowiedniej ekstrakcji.

Lejek do kawy i ubijak są czyszczone po każdym parzeniu, aby zapewnić, że nadwyżki zmielonej kawy zostaną usunięte.

2 kg zbiornik na ziarna kawy

Łatwa regulacja młynka znajdującego się nad tacką na filiżanki.

Łatwo dostępna szuflada na zużyte krążki kawowe.

Przyjazne użytkownikowi i szybkie czyszczenia systemu grupy i układy spieniającego

Łatwo programowalne wszystkie funkcje urządzenia.

Dostępny licznik wydawanych kaw.

Podgrzewana tacka na filiżanki.

Wyłączniki bezpieczeństwa wszystkich głównych podzespołów urządzenie.

Opcjonalnie dostępna lodówka na mleko.

 

 

Liczba grup parzenia

1 - automatyczna

Kaw na godzinę = cappuccino / espresso

120 / 240

Liczba dysz spieniających

1 + 1 (automat)

Dysza gorącej wody

tak

Pojemność bojlera

7 litrów

Ilość gorącej wody na godzinę

40 litrów

Wysokość (mm)

525 / 740

Szerokość (mm)

700

Głębokość (mm)

575

Moc maksymalna

2700 W / 13 A

Moc alternatywna (na życzenie)

4000 W / 20 A

 

Ekspresy do kawy Fracino